Ansaintalogiikka digitaloudessa sekä kiertotalous

Kiertotalouden tehtävä on takana. Tein tehtävän Swappiesta, joka olikin oikeastaan minulle tuttu yritys. Ei asiakkana, mutta mainonnan ja ideologian kautta. Kiertotalouden kiinnostavimmat luetteloa (Kiertotalouden kiinnostavimmat) kurkistelin melko kauan. Tuttuja yrityksiä löytyi paljon, vaan en ollut koskaan ajatellut niitä kiertotalouden kannalta. Onko sitten hyvä, että itselle on melko itsestään selvää nämä erilaiset kiertotalouden aspektit, kulutushyödykkeiden kierrätykset ja uudet innovaatiot yrityskuvassa. Niitä ei sinällään ole tullut ehkä kuluttajana niin tutkittua, sillä on tottunut siihen, että ainakin käyttämäni / tuntemani yritykset ovat melko hyvin kärryillä hiilijalanjäljistä ja muusta. Kiertotalous on liiketoimintaa, jota tehdään Suomessa jo tänään (Kiertotalouden kiinnostavimmat). Verkkosivuja voisivat kuitenkin hieman kehittää, kamalan epäselvät, värikkäät, migreenimahdollisuuden antavat sivut :D

Toisaalta itselle alkaa jo tulla korvista ulos koko ilmastonmuutos ja kaikki siihen liikkuva. Ja ei, näin ei saa sanoa, mutta ylitarjontaa ja ähkyä on havaittavissa. Joten sinällään lisäarvoa se ei enää tuo, koska kuuluu joka päiväiseen toimintaan. Hiilijalanjälki sitä ja tätä, ilmastonmuutos tulee ja ei tule. Voin vaikuttaa, en voi vaikuttaa. Yhdessä on voimaa. Hohhoijaa. 

Ansaintalogiikka oli sanana minulle melko tuntematon. Vierailin Business Finlandin nettisivuilla ja tutustuin aiheeseen hieman lähemmin. Tai ainakin pintaraapaisulla. Wikipediakin osasi yhdellä lauseella vastata kysymykseen mikä on ansaintalogiikka: "Ansaintalogiikka strategisena käsitteenä kertoo yrityksen toiminnan tuloksellisuudesta osoittaessaan tulojen kertymisen tavat" (Wikipedia). Hyvin minimaalisesti siis ehkä varsinaisesti sain tietoa mistään. 

Aika vähän siis mitään mielipiteitä tästä asiasta heräsi. Ehkä luennon jälkeen jatketaan tätä pohdintaa hieman syvemmin, tai jo luennon aikana. Tätä kirjoittaessa Learn-alustalla oli vain yksi linkki aineistoon. Sinne tippuu varmasti vielä lisää materiaalia. Ainakin toivottavasti.


EDIT: Ajatuksia luennon jälkeen.

Moneen tulikin vastaus, oli hyvää keskustelua. Ehkä tuohon ansaintalogiikkaan tuli enemmän tietoa ja avasikin muutamia itsellä olleita kysymyksiä hyvin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeinen postaus: Ansaintalogiikka, kiertotalous ja pohdintoja kurssista

Asiakkuuden hallinta part. 2

Dynamics365 -järjestelmä: Pohdintaa ja mietteitä luennon jälkeen